پیام رییس دانشکده مهندسی صنایع به مناسبت پنجمین سالگرد تاسیس(18 آبان 1393)

۲۴ آبان ۱۳۹۳ | ۰۳:۳۰ کد : ۷۹۳۸ اطلاعیه های امور دانشجویی
پیام رییس دانشکده مهندسی صنایع به مناسبت پنجمین سالگرد تاسیس(18 آبان 1393)

گزارش عملکرد و طرحی برای آینده

به نام خداوند جان و خرد

سالگردها، فرصتی هستند برای بازخوانی و مرور آنچه انجام شده است و آنچه لازم است برای برای دستیابی به یک آینده مطلوب در نظر داشته باشیم. تاسیس دانشکده مهندسی صنایع به صورت نمادین مصادف با روز ملی کیفیت است. این همزمانی لزوم توجه به کیفیت گرایی را برای ما یادآوری می کند. یکی از تعاریف کیفیت، تطابق با نیازهای مشتری است و مشتری ما ترکیبی پیچیده از محیطهای صنعتی وخدماتی، جویندگان علم ومهارت(دانشجویان)، محیطهای پژوهشی و.....هستند که هر کدام هم به  صورت مجزا و هم به صورت سیستمی نیازمند یهای متنوعی دارند. بر این اساس دانشکده، با چشم انداز "قطب علمی مهندسی صنایع شدن در سطح دانشگاههای آزاد اسلامی" وماموریت " هم افزایی بینش، دانش و روش" وارد ششمین سال فعالیت خود می شود. در این 5 سال تمامی تلاش این مجموعه بر آن بوده تا این چشم انداز و ماموریت را دست یافتنی کند و امید واریم بخشی از این مهم تحقق یافته باشد.

دانشکده مهندسی صنایع که بخشی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب است دارای ویژگیهای منحصر بفردی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی و حتی کشور است:

1.        اولین وتنها دانشکده تخصصی مهندسی صنایع در سطح دانشگاههای آزاد اسلامی با قدمت بیش از ربع قرن در رشته مهندسی صنایع

2.       اولین دانشکده مهندسی صنایع (و یا فنی) دارای گواهی استاندارد مدیریت کیفیت (ISO9000)در سطح دانشگاههای آزاد اسلامی و معدود دانشگاههای دولتی

3.      دارا بودن تمامی مقاطع تحصیلی (دکتری، ارشد و کارشناسی)

4.       دارا بیشترین تنوع رشته های تخصصی در مقاطع مختلف تحصیلی و برنامه ریزی برای افزودن رشته های جدید

5.      استفاده از همکاری قویترین کادر هیات علمی در سطح دانشگاههای آزاد اسلامی و هم تراز با دانشگاههای دولتی

6.       انتشار نشریه تخصصی بین المللی دارای رتبه علمی پژوهشی، ISC توسط ناشر جهانی Springer

7.       بزرگترین شبکه فارغ التحصیلان مهندسی صنایع (10000نفر)و بزرگترین مرکز تربیت کارشناسان مهندسی صنایع در سطح کشور

8.       فویترین دوره دکتری و ارشد در سطح دانشگاههای آزاد اسلامی

9.       بالاترین تراز قبولی پذرفته شدگان

10.      استفاده از همکاری پژوهشگران برتر و قویترین کادر پژوهشی با بیشترین مقالاتISI

11.      کارگاهها و آزمایشگاههای تخصصی مجهز (CNC، ارگونومی، طراحی رایانه ای، ارزیابی کار و زمان، اندازه گیری دقیق) و کلاسهای چند رسانه ای

12.     دارا بودن کلینیک کارآفرینی و مشاوره صنعتی  و کلینیک سیستم های خدماتی فعال

13.    انجمن علمی فعال با قدمت 16 ساله

14.     فعالترین دانشکده در انجام فعالیتهای فرهنگی و اجنماعی

15.    کارکنان  با تجربه و سیستم های آموزش و پژوهشی منظم

در سال گذشته نیز روند رو به رشد دانشکده ادامه داشته است، از آن جمله می توانیم به افزایش تعداد دانشجویان دکتری و تنوع دروس آنها، اضافه شدن رشته مهندسی مالی، تجهیز آزمایشگاهها و کارگاهها، افزایش امکانات کلاسها، جذب و استفاده از اعضای هیات علمی جدید و توانمند، برگزاری همایش ها و هم اندیشی ها، عقد قراردادهای برون دانشگاهی و.....اشاره کنیم. از دیگر سو، محیط آموزش عالی رشته مهندسی رقابتی تر شده است و رمز موفقیت در رقابت، توجه به کیفیت و پیشگام و متمایز بودن است.

دانشکده مهندسی صنایع، علیرغم تمامی این تلاشها نیاز به بهبود را همواره حس می کند. محدودیتهای ما در خصوص مکان، امکانات، کارکنان برخی اوقات مانع افزایش سطح خدمات می شود. همچنین، نیاز به مشارکت فعال و بیشتر استادان و دانشجویان به عنوان سرمایه های اصلی داریم و در برنامه ریزی های دانشکده به این مهم لازم است بیشتر توجه شود.

در سال تحصیلی جدید، مهمترین برنامه های پیشرو دانشکده عبارتند از:

1.        افزایش مشارکت استادان و دانشجویان

2.       توجه زیاد به کارآفرینی و تاسیس شرکتهای دانش بنیان

3.      افزایش قراردادها برون دانشگاهی و طرحهای درون دانشگاهی

4.       توجه به نخبگان و نیازهای مرتبط

5.      افزایش فعالیتهای پژوهشی

6.       ارتباط بیشتر با دانش آموختگان

7.       ارتقا و ارزشیابی مستمر استادان و دانشجویان

8.       تاسیس قطب علمی کیفیت و انجمن علمی استادان

9.       مشارکت در رویدادها و انجمن های علمی

10.      تکمیل کادر هیات علمی و کارکنان

این اهداف با یاری تمامی همراهان ما، یعنی مسئولین، استادان، دانشجویان و استادان و..... تحقق پذیر خواهد بود.

در خاتمه، بر خود لازم می دانم از پشتیبانیهای ریاست محترم واحد(جناب آقای دکتر شمس)، معاونین محترم تشکر نمایم. همچنین تیم مدیریت دانشکده و کارکنان که بار سنگین فعالیتهای دانشکده را به عهده داشته اند، سپاسگزارم و افتخارآفرینان حوزه های مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی و ورزشی اعم از استاد و دانشجو نیز که ما را در رسیدن به اهداف دانشگاه یاری رسانده اند نیز متشکرم.

امیدوارم با یاری خداوند متعال این دانشگاه و دانشکده مهندسی صنایع که عضوی است بتواند در بالندگی علمی کشور، حل مسائل صنعت و تربیت متخصصین نقشی منحصر به فرد و موثر داشته باشد.

پنجره توفیق همواره به رویتان باز باد.

فرشید عبدی

رییس دانشکده مهندسی صنایع