باشگاه پژوهشگران جوان

۱۲ مرداد ۱۳۹۱ | ۰۴:۳۰ کد : ۳۸۷۹ اطلاعیه های امور دانشجویی
باشگاه پژوهشگران جوان
<?xml encoding="UTF-8">

تاریخچه باشگاه پژوهشگران جوان :

باشگاه پژوهشگران جوان به عنوان مرکزی علمی در سال 1377 به پیشنهاد ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس گردید.

اکنون با پشت سر گذاشتن بیش از یک دهه موفق به جذب پذیرش و حمایت بیش از چهل و سه هزار تن از جوانان پژوهشگر گردیده است .و فعالیت های چشمگیری در زمینه پژوهش و نخبه پروری به انجام رسانده است . همچنین با توسعه شعبه های خود در واحد های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی د راککثر شهرهای کشور، می رود تا وظیفه اثر گذار خویش در عرصه تولید علم در میهن اسلامی را ایفا نماید.

.

اهداف باشگاه پژوهشگران جوان

1-     بروز و ظهور خلاقیت های اعضای باشگاه ر زمینه های گوناگون علمی و پژوهشی، آموزشی و کار آفرینی

2-     ارتقای سطح کیفی اعضای باشگاه در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی، پژوهشی ، آموزشی و کار آفرینی

3-     ایجاد تقویت روحیه انجام کار گروهی در بین اعضای باشگاه و ساماندهی آنان در فعالیت های گروهی

4-     هدایت و تقویت استعدادهای اعضای باشگاه برای تامین نیازهای علمی پژوهشی کشور .

وظایف باشگاه پژوهشگران جوان

باشگاه پژوهشگران جوان از طریق عمل به بندهای زیر سعی در رسیدن به اهداف تعیین شده می نماید

1- شناسایی و جذب دانش آموزان، دانشجویان و جوانانی که دارای استعداد سرشار در رشته های مختلف علمی باشند.

ـ برگزاری انواع مسابقات علمی برای شناسایی و تشویق دانش آموزان و دانشجویان و جوانان مستعد.2

3ـ تدوین و انتشار جزوات، کتب و نشریات علمی و آموزشی لازم.

ـ تشکیل جلسات سخنرانی و بحث و نقد علمی از طریق دعوت استادان و صاحبنظران.4

ـ ایجاد شرایط و تسهیلات مناسب برای مطالعات و تحقیقات علمی، تهیه تولید و عرضه نتایج حاصل.5

ـ اعطای جوایز، کمک هزینه و یا بورس تحصیلی به اعضای واجد شرایط.6

ـ عرضه خدمات جنبی فرهنگی، ورزشی و رفاهی به اعضای باشگاه.7

ـ برگزاری نمایشگاهها از فعالیتهای و دستاوردهای جوانان مبتکر و خلاق.8

ـ برگزاری مسابقات المپیاد علمی(در سطح باشگاه، ملی و بین المللی با هماهنگی مراجع قانونی).9

ـ برگزاری اردوها و تشکیل کلاسهای لازم به منظور ایجاد آمادگی در اعضای گروهها.10

ـ برگزاری کارگاههای آموزشی، پژوهشی و همایشهای علمی لازم در سطح ملی و بین المللی.11

12ـ انتخاب استعدادهای بسیار درخشان از بین اعضاء باشگاه و پی گیری امور آنان در جهت تهیه و تأمین نیازهای آنان از قبیل تهیه مواد، وسایل و دستگاه های پژوهشی، برخوردار نمودن آنان از امکانات کارگاه ها و آزمایشگاه های پژوهشی در داخل و خارج کشور، اعزام اعضاء به همایشهای ملی و بین المللی، چاپ و نشر آثار پژوهشی آنان، اعطای جوایز وکمک های مالی به آنان

فعالیت های باشگاه پژوهشگران جوان

باشگاه پژوهشگران جوان با هدف شناسایی و پرورش دانشجویان ممتاز و علاقمند، و فراهم نمودن زمینه های مختلف علمی و محیطی مناسب جهت انجام امور پژوهشی تاسیس شده است. در همین راستا برای رسیدن به اهداف تامین شده سازمانی خود فعالیتهای عمده ی را انجام می دهد که عبارتند از :

1. فعالیتهای پژوهشی شامل: تشویق اعضا جهت انجام امور پژوهشی ، سخنرانی های علمی و بازدیدهای علمی فرهنگی .

2. اعطای تسهیلات به اعضای فعال شامل: تخفیف شهریه ،اعطای بن کتاب ، وام های تحقیقاتی و استفاده از امکانات رایانه ای و اینترنت بصورت رایگان .

3. برگزاری کلاس های آموزشی .

4. ایجاد هسته های علمی و فعالیت اعضا در این هسته ها .

فعالیت های مختلف باشگاه توسط اعضا باشگاه زیر نظر رئیس باشگاه پژوهشگران صورت می گیرد

شرایط اختصاصی عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان

1. دانش آموزانی که میانگین دو سال متوالی آنان در مقطع دبیرستان5/18بالاترباشد .

2. نفرات اول تا سوم مسابقات علمی کشوری در رشته های مختلف

3.       داشتن معدل 18 و بالاتر در دو نیمسال تحصیلی (با حداقل 36 واحد در نیمسال دوم ) در مقطع کارشناسی برای کلیه رشته های گروه علوم انسانی و هنر، داشتن معدل 17 و بالاتر با همان شرایط برای کلیه رشته های گروه علوم تجربی و داشتن معدل 16 و بالاتر با همان شرایط برای کلیه رشته های گروه فنی مهندسی،ریاضی و فیزیک (حداقل تعداد واحد های گذرانده در دو نیمسال تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد نا پیوسته در هر یک از موارد فوق 20 واحد می باشد.

شرایط عمومی عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان

1-     اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور.

2-     اعتقاد به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت فقیه.

3-     عدم اشتهار به فساد اخلاقی.

4-     عدم سابقه عضویت در مجامع، احزاب و گروههایی که با نظام جمهوری اسلامی در تضاد باشند.

5-     داشتن سن 15 تا 30 سال.

تبصر1: جوانان زیر 15 سال و دارای استعداد درخشان با ویژگی برجسته به تشخیص شورای باشگاه.

تبصره2: جوانان دارای مدرک دکترای تخصصی یا درجه اجتهاد تا 35 سالگی به تشخیص شورای باشگاه.

تبصره 3: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس سماء وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط مساوی از الویت در عضویت برخوردار خواهند بود..

مزایای عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان

تقاضای عضویت داوطلب ها، به لحاظ تطبیق با شرائط آئین نامه عضویت باشگاه، مورد بررسی قرار می گیرد و چنانچه عضویت کسی مورد تأیید قرار گیرد، نسبت به صدور کارت عضویت رسمی برای وی اقدام می شود و با این کارت، امتیازات و تسهیلات زیر اگر دانشجو یا فارغ التحصیل باشد از طرف شعبه باشگاه در واحد دانشگاه آزاد مž